Föreläsning på Stadsarkivet

Den kompromisslösa Nanny Palmkvist

Tisdag 19 april 15.00
Helsingborgs Stadsarkiv, Västra Sandgatan 7, våning 3
Begränsat antal platser så ring 042-10 73 32 för att boka din plats.

Nanny Palmkvist (1862-1940) stod på barrikaderna i sekelskiftets Helsingborg med en vision om ett helt nytt samhälle. Hennes kompromisslöshet i kampen för rättvisa väckte stort motstånd bland dåtidens makthavare, men det gjorde henne inte mindre benägen att fortsätta arbeta för vad hon trodde på.

Under den här föreläsningen får du lära känna personen Nanny Palmkvist och några av hennes idéer. Föreläser gör Camilla Bergvall som är författare till biografin om Nanny Palmkvist ”Att arbeta för en idé är att leva” och initiativtagare till projektet Kvinnokarta Helsingborg som satte stadens historiska kvinnor på kartan.