Evenemang i Helsingborg 17 mars

Varmt välkommen till lanseringen av Nanny Palmkvists Samlade verk. Efter att ha osynliggjorts i historieskrivningen alldeles för länge kan du nu äntligen läsa hennes egna idéer och skrifter igen. Vi bjuder på en kväll där du både får lära känna personen bakom idéerna och hur hennes tankar lever kvar än idag.

När: 17 mars 18-20.00
Var: A-salen i Folkets Hus, Södergatan 65 i Helsingborg
Hur: Fri entré. Föranmälan krävs (klicka på länken)

Under kvällen får du höra:
Camilla Bergvall, författare, om personen Nanny Palmkvist
Anja Petersen, filosofie doktor i etnologi, om Helsingborg vid sekelskiftet
Åse Pettersson, f.d. rektor på Nanny Palmkvist-skolan, om hur skolan växte fram
Niklas Hill, VD på förlaget Trinambai läser högt ur Nannys samlade verk

Arrangörer: Förlaget Trinambai som ligger bakom publiceringen av Nannys samlade verk, studieförbundet ABF Helsingborg, Kvinnohistoria Helsingborg och Camilla Bergvall, författare till biografin om Nanny Palmkvist.